Маги Гигова

Курикулум Вите

Магдалена Гигова е луда за връзване, щом стане дума за пътешествия. Резултатът от това са десет книги и 89 посетени държави. Според нея – крайно недостатъчни.
Маги от Магелан“, както я наричат приятелите е щастливо заразена с най-хубавата болест  – дромомания, която кара хората да пътешестват. Затова е кръстила и сайта си www.dromomania.bg.
Освен в него Гигова споделя приключенията си в предаването “Покана за пътуване“  по БНР.
Маги е толкова омагьосана от Азия, че е убедена: в предишния си живот е била махарани в Индия. Но тъй като страната на махараджите е неизбродима (въпреки че 9 пъти е ходила там) на Sofia Travel Fest ще разказва за Бутан – страната на лютивото щастие.


„Официални“  факти за Маги Гигова:

  • Виж информация в Wikipedia на този линк

Може да я последвате тук:

А тук произвежда спама:

Бутан – страната на лютивото щастие

Бутан – страната на лютивото щастие

В кино „Люмиер“ ще научите защо къщите в Бутан са изографисани с триметрови фалоси. Ще видите как изкусен резбар вае с крака. И ще се пренесете в непристъпния манастир Тайгър нест.


Да се стигне до малкото хималайско кралство не е нито евтино, нито безопасно. Държавата ограничава броя на туристите чрез задължителна такса от 300 долара на ден. А само шестима пилоти имат лиценз да кацат на летището в Паро – къса писта сред отвесни скали.

 

А къде е мястото на лютивото от заглавието – в чиниите. Националното ястие на Бутан „Ема датсе“ се състои от свирепи люти чушки, задушени в нещо като кашкавал

Презентира

Бутан – страната на лютивото щастие

  • 7 март, 2020
  • 11:10 - 11:40
  • Кино Люмиер