Емил Коралов

Курикулум Вите

Аз съм Емил Коралов. Обичам да ям, да пия вино и да пътувам. Вече дори не помня дали заради това преди 21 години се впуснах в авантюрата да правя медии и впоследствие събития посветени на храната и виното. А те не могат без пътуванията.

Започнах със списание „Бакхус“ през 1999, Ресторант на годината 2001, DiVino – 2010.

Наскоро приключи четвъртия GastronomiX. В момента се подготвям за 10-то издание на най-големия форум на Българското вино – DiVino.Taste – през ноември 2020 и споделям страстта си към храната с кулинарно училище Меню. Издавах и много книги за храна и вино и сега се чудя как да накарам хората да четат повече и отново да започна да го правя.

Работата ми е чудесно оправдание за постоянни пътувания и воден от безкрайното си любопитство към ароматите и вкусовете съм обиколил много места. Аз съм вино и foodie пътешественик. 90% от пътуванията са ми пряко свързани с виното и храната. Да опознаеш света през храната е моят начин да го разбера и да се докосна до бита, емоциите и културата на хората. Не вярвам в нациите, вярвам в регионите. Няма национална храна, има регионална.

 

Може да следвате Емил във Facebook на този линк

И в Instagram на този линк

Foodie пътешествие - ресторант в Куско и винобар в Телави

След 20 години винени и кулинарни пътувания, последните 12 от тях в терзания и постоянни въпроси къде точно трябва да търся истинската храна започнаха да се появяват първите ми съмнения дали това мое хоби не е просто една суета. И тогава се отправих на кулинарно пътешествие в Перу. Потърсих храната в корените й, сред хората, по пазарите, на улицата. Не че дотогава не го бях правил, но в Куско, на 3500 м. надморска височина сетивата са по-силни, чувствата - по-истински, мислите - по-бистри. Храната, както я видях, опитах и почувствах в тази част на света ще споделя с вас на 7-ми март. Тогава ще поговоря и за вино. То е от едно място, което е много по-близко до нас - не само като разстояние, а и като климат, манталитет на хората и разбиране за живота. Грузия с нейната 8000 годишна винена история, където има толкова много изключителни вина, които за да откриеш трябва да отидеш при тях, да усетиш мястото и да опознаеш хората. Ще отидем заедно в древния регион Кахетия и винената му столица Телави. 

Презентира

Foodie пътешествие - ресторант в Куско и винобар в Телави

  • 7 март, 2020
  • 13:30 - 14:00
  • Кино Люмиер