Димитър Тодоров – Домосед

Курикулум Вите

Името ми е Димитър, но по форумите в интернет мога по-лесно да бъда открит под ника Домосед. Пътешествам по света и споделям преживявания вече второ хилядолетие. През останалото време работя в офис. Нещо с компютър. В дипломата ми пише, че съм инженер по компютърни системи. Офисът се е местил няколко пъти – София, Лондон, Тайпе, Претория, Лагос. Това са 5 забити карфици на картата на света. А визитната ми картичка съдържа още над 1800. Част от които личат на картинката, отваряща се с линка по-долу. Някои липсват, защото доставчикът на онлайн карти не си е представял, че много хора биха тръгнали да забиват карфици и там. Или пък да развяват знамена. Като например най-високият връх на континента Антарктида Винсон, където съм първият, развял българско знаме; село Сепа в индийския щат Аруначал Прадеш, откъдето съм сред първите от всякакви националности, пуснали се с жълти гумени лодки по бързеите на река Каменг или село Вахански Сархад в Афганистан, където през лятото се играят най-страстните турнири по бускачи – нещо средно между поло и ръгби със заклана коза вместо топка. Тези и много други истории могат да бъдат намерени по блоговете ми, а ако търсите по ключовите думи „Карабах“ и „Калахари“ заедно, може да изскочи и нещо печатно с твърди корици от сайтовете на антикварните книжарници.

На снимката съм тоя с карираната риза. Съвсем прясна е. Точно се връщам оттам. Даже закъснявам с представянето си за феста. С дамата с червеното сме попаднали – тя нарочно, а аз случайно – на правилното време и правилното място. Градчето Льо Госие в Гваделупа на посрещането на триумфално завръщащата се като Мис Франция местна мома.  „Правилното време на правилното място“  е една от темите на моите пътешествия като начин на мислене и … на живот. За която ще стане дума в моята презентация. Но с фокус върху един отделно взет (суб)континент. Африканският юг. Където „място“ не е задължително да бъде само една карфица. Може да бъда и цяла поредица от карфици забити по пътя. Сафари на африканския език Суахили.

Може да го откриете в Facebook тук
Може да го откриете в Instagram тук
Интерсна тема във форума на Магеланци тук
И още една тема в Магеланци тук
Блога на Домосед тук
Много стар блог на Домосед тук
Книга на Димитър тук
Блог мнения за книги тук
Визитната карт(ичк)а на света тук

Правилното време, правилното място, правилното сафари

Ще разкажа за едно сафари през Южна Африка, Ботсвана, Замбия. Ще се говори за ландровъри, палатки на покрива, резервни гуми, резервни радиатори, баобаби, антилопи, слонове, хиени, лъвове (или слухове за тях), пълноводно реки, средноводни реки, пълноводни порои, делти, водопади, дълбоки локви, дълбоки бавни пясъчни коловози, плитки локви (за които обаче не си сигурен дали са плитки), срещи под душа, мостове, фериботи, липса на мостове, липса фериботи, полицаи, карантинни инспектори. А ако остане време ще продължа пътуването. Към лавата, лозето или фейнбоса. А какво изобщо е това фейнбос?

Презентира

Правилното време, правилното място, правилното сафари

  • 7 март, 2020
  • 17:05 - 17:35
  • Кино Люмиер