Програма

7 март 2020 : Кино Люмиер
09:00 - 09:50

Регистрация и Ароматно Кафе

09:50 - 10:00

Откриване

ссс

10:00 - 10:30

С криле вместо корени - От гетото до скритите съкровища на Швейцария.

 • Поли Тачева  

Ще се повозим заедно на един по-различен „влак“: Поли Експрес - виждайки как се променя „панорамата” по време на моето лично пътуване от гетото до скритите съкровища на Швейцария. Защото понякога приказките наистина се случват. И чудесата. А аз вярвам и в двете. И ги преживявам.

10:35 - 11:05

Експедиция: "Преоткрий България" за Пътешествия - мисия възможна

 • Евгени Димитров  

В своя разказ Евгени Димитров ще ни представи места, за които малко хора знаят, и които можем да стигнем, без да излизаме от страната си. Много често, на няколко километра от нас, се крият неподозирани открития, обекти, с които можем да впечатлим не само себе си, но и видяли доста пътешествия чужденци. Как да намерим информация за тях, за да ги стигнем? Трябва ли винаги да имаме проходима кола? Къде е разликата между истините и легендите? Как да ги заснемем така, че да впечатлим нашите приятели по-късно?

11:10 - 11:40

Бутан – страната на лютивото щастие

 • Маги Гигова  

В кино „Люмиер“ ще научите защо къщите в Бутан са изографисани с триметрови фалоси. Ще видите как изкусен резбар вае с крака. И ще се пренесете в непристъпния манастир Тайгър нест. А къде е мястото на лютивото от заглавието – в чиниите. Националното ястие на Бутан „Ема датсе“ се състои от свирепи люти чушки, задушени в нещо като кашкавал.

11:45 - 12:15

Пътешествие на сърцето

 • Добрин Димитров a.k.a. Бодримир  

Едно пътуване преди 9 години. 49 града. 37 нови приятели. 13 месеца. 12 гмуркания. 9 държави. 5 водопада. 4 острова. 4 планини, 3 вулкана. 3 езера. 2 морета. 2 влюбвания. 2 пъти разбито сърце, 3 пъти намерено отново сърце. 1 океан. 1 ново начало.

12:15 - 13:30

Време за обяд осигурен от foodpanda

Време за обяд осигурен от foodpanda

13:30 - 14:00

Foodie пътешествие - ресторант в Куско и винобар в Телави

 • Емил Коралов  

След 20 години винени и кулинарни пътувания, последните 12 от тях в терзания и постоянни въпроси къде точно трябва да търся истинската храна започнаха да се появяват първите ми съмнения дали това мое хоби не е просто една суета. И тогава се отправих на кулинарно пътешествие в Перу

14:05 - 14:35

Разстоянието няма значение, важно е пътешествието. Удоволствието да правиш Island hopping в Гърция.

 • Вера Александрова  

Вера харесва подводния свят на Индийския океан, вкусовете на Близкия изток и атмосферата на гръцките острови. Предпочита онези, които нямат летище или пристанище за круизни кораби, но имат най-важното за един пътешественик – автентичност.

14:40 - 15:10

БОГОВЕТЕ НОСЯТ ПЛЕТЕНИ ШАПКИ,  Или как светът ти помага, като възразява с “Обаче!”

 • Петя Кокудева  

Преди вярвах, че дядо Коледа е единствен. Обаче се оказа, че по стара традиция исландците имат 13 дядоколедовци! Преди си представях, че боговете се грижат за мен, в Япония обаче видях как хората се грижат за боговете. Преди мислех, че новата година се празнува шумно, обаче в Индонезия я почитат с ден на тишината. Ще ви разкажа няколко истории, в които ОБАЧЕ е дума с трансформиращо въздействие. Това са случки от различни места по света, които разбиха на пух и прах обичайните ми   представи, твърдите ми убеждения. Пътешестването може да е най-благотворното, оширяващо и утешаващо противоречие с нас самите. 

15:15 - 15:45

250 000 км. Около Света

 • Ангел Ризов  

Чувството, което изпитвам в момента, в който двигателите заръмжат и самолетът, чакащ в началото на пистата, рязко потегли и започне да набира скорост ми е любимо. За мен потеглянето на самолета, а и на влака, автобуса, кораба носи обещанието, че съвсем скоро ще попадна на място, където хората мислят, изглеждат, говорят, обличат се, изобщо живеят различно.

15:45 - 16:30

Време за Networking с Ароматно кафе

16:30 - 17:00

Пъпът на света, Краят на света и Антарктика, бейби!

 • Ваня Илиева A.K.A #happy Van4e  

Според #happyVan4e, най-яките пътешествия са неплануваните и точно едно такова, от което се завърна преди седмица, ще ни разкаже на 7ми Март. Една дестинация, за която дори не си е и помисляла да слага в bucket list-a си, а сега вече е сбъдната Не Мечта!

17:05 - 17:35

Правилното време, правилното място, правилното сафари

 • Димитър Тодоров – Домосед  

Ще разкажа за едно сафари през Южна Африка, Ботсвана, Замбия. Ще се говори за ландровъри, палатки на покрива, резервни гуми, резервни радиатори, баобаби, антилопи, слонове, хиени, лъвове (или слухове за тях), пълноводно реки, средноводни реки, пълноводни порои, делти, водопади, дълбоки локви, дълбоки бавни пясъчни коловози, плитки локви (за които обаче не си сигурен дали са плитки), срещи под душа, мостове, фериботи, липса на мостове, липса фериботи, полицаи, карантинни инспектори. А ако остане време ще продължа пътуването. Към лавата, лозето или фейнбоса. А какво изобщо е това фейнбос?

17:40 - 18:10

Презентация 11

сссс

18:10 - 18:20

„Сокотра невидимия остров”

 • Георги Кожухаров & Румяна Христова  

След няколко дни нелегално плаване на товарен кораб, потеглил от Оман Георги Кожухаров (документален фотограф и видеограф) и Румяна Христова (професионален водач и пътешественик), достигат до едно от най-изолираните места на света – остров Сокотра, Йемен. С помощта на фалшиви писма, представящи ги за антрополози, те успяват да заснемат късометражния документален филм „Сокотра невидимия остров”.

18:15 - 21:45

Networking с Чаша Вино

ПАРТНЬОРИ